Контакты

Україна
58001  
м. Чернівці
вул. Садова 28/5
т/ф. +38 (0372) 55-59-39
Джерело  Олександр
djereloaudit@i.ua

Облако ссылок


Новости Лига
ЛІГА.Новости
ЛІГА.Новости

Консалтинг. Ефективний захист Ваших інтересів.

Задачі та цілі нашої компанії – робота з бізнесом клієнта в цілому як з єдиним і неподільним організмом.

На практиці застосовується безліч методів податкового планування. Можна виділити - податковий арбітраж, податкове консультування і послуги по виявленню податкового потенціалу.

Не секрет, що при різному «підході» вивчення і більше того, – застосування на практиці нормативних актів, Законів, Постанов, податкових роз'яснень і т. д., існує величезна кількість нестандартних ситуацій, просто «не прописаних» у податковому законодавстві України. Спираючись на 20 річний практичний досвід наших фахівців в цій області, при вирішенні подібного виду нестандартних ситуацій – як результат - десятки тисяч гривень, зайво сплачені власником просто «в нікуди» з-за відсутності або нестачі оперативної періодичної інформації керівництва про роботу свого підприємства.

В цілому процедура податкової оптимізації займає як мінімум місяць. На першому етапі проводиться аналіз прихованого податкового потенціалу підприємства, виявлення надміру сплачених до бюджету сум і оцінка можливості їх повернення. Одночасно виробляються індивідуальні пропозиції по впровадженню податково-зберігаючих схем. Цей етап в середньому займає 15-20 днів.

Необхідно так само торкнутися і психологічний аспект, який є важливою складовою при використанні власником податкового арбітражу як інструменту податкової оптимізації. Більшість підприємств переносять свої спори з податковими органами до суду лише при оскарженні рішень, винесених за результатами проведених податкових перевірок. Тобто платники податків вдаються до судових спорів як до способу захисту від неправомірних вимог податкових органів. Податковий арбітраж передбачає більш активну позицію власника. Моделюється ситуація, яка дозволяє підприємству оскаржувати не тільки які-небудь ненормативні правові акти податкових органів, але й досить широке коло дій або бездіяльності посадових осіб контролюючих органів.

Двох однакових платників податків або податкових історій існувати не може. Для виявлення податкового потенціалу і оцінки можливостей і перспектив використання податкового арбітражу підприємства необхідний ретельний аналіз податкових декларацій, історію взаємин з бюджетом, актів податкових органів і інших документів.

Тактика і стратегія виробляється індивідуально.

Індивідуальна схема для Вашої компанії або групи компаній може бути розроблена на основі:

- існуючої моделі бізнесу, шляхом коригування фінансових потоків, оптимізації договірних відносин;
- включення в існуючі моделі бізнесу додаткових складових (створення дочірніх або залежних компаній, запровадження єдиних розрахункових документів тощо);
- можливості повномасштабної перебудови існуючої моделі бізнесу із збереженням певних заданих умов.

І останній крок - це безпосередньо повернення податків. Цей етап важко прогнозований по часу. Так як якщо податковий орган не згоден з законністю повернення податків (що цілком логічно, так як мета фіскальних органів – поповнення бюджету), то він може затягнутися на невизначені терміни... від півроку і більше. Тому чекати кінцевого результату доводиться довго, але зате ефективність і повна законність методу дають відчутні результати.

Інша справа, як власник розпорядиться повернутої сумою. Приватні підприємства в основному вважають, що потрібно повернути переплачені податки. А бюджетоутворюючі підприємства можуть скористатися так званою "подушкою безпеки", тобто залишити висновок про переплату податків у себе "у столі" до виникнення несподіваних ситуацій. Наприклад, якщо після закінчення часу при податковій перевірці раптом виявиться недоплата податків, то підприємство може пред'явити висновок про переплату податків. У такій ситуації так звана "подушка безпеки" вбереже підприємство від штрафів та пені, а відповідальних осіб підприємства від зайвих суперечок і проблем з контролюючими органами.

Методи податкового консалтингу ґрунтуються на великій кількості прогалин у чинному законодавстві, яке містить суперечливі вимоги. Використовуючи їх правильно, ми сподіваємося для Вас істотно знизити розмір податків та зборів чи повернути раніше сплачені надлишки.