Контакты

Україна
58001  
м. Чернівці
вул. Садова 28/5
т/ф. +38 (0372) 55-59-39
Джерело  Олександр
djereloaudit@i.ua

Облако ссылок


Новости Лига
ЛІГА.Новости
ЛІГА.Новости

Аудит податків та податкового обліку

Аудит податків включає в себе перевірку правильності розрахунку податків та визначення податкових ризиків компанії.

Аудит податків проводиться шляхом здійснення аудиторських вибірок і проведення аналізу показників з метою:

  • виявлення відхилень у бухгалтерському та податковому обліку, які суттєво впливають на достовірність показників податкової звітності компанії;
  • визначення податкових ризиків;
  • надання впевненості стосовно відсутності суттєвих порушень у податковому обліку компанії.

Як відомо з практики, найбільші податкові ризики виникають при сплаті компанією податку на додану вартість та податку на прибуток підприємства.

Податки тісно пов'язані з вимогами до ведення бухгалтерського (податкового) обліку. Таким чином, помилки у веденні обліку чи невідповідність якості і комплектності документів, якими оформляється та чи інша господарська операція, можуть спричинити ненавмисне порушення підприємством вимог податкового законодавства. Передбачені штрафи, можуть привести до того, що помилка підприємству обійдеться дуже дорого.

Крім податкових, підприємства повинні дотримуватись і інших вимог законодавства, які не пов'язані з оподаткуванням, для прикладу - положення про валютний контроль. Навіть дуже виважений підхід при податковому плануванні не дає гарантії того, що рішення, які приймаються під час щоденної діяльності, не призведуть до виникнення у підприємства податкових ризиків.

Проводячи перевірки стосовно дотримання вимог законодавства, наша компанія виявить випадки невідповідності вимогам законодавства по оподаткуванню і вимогам інших нормативних актів, оцінить ризики кількісно і порекомендує відповідні шляхи вирішення та мінімізації ризиків.